Prislista

Betala med faktura

Du kan hos alla våra Praktikertjänsttandläkare betala med kort, men önskar du att betala med faktura så går det naturligtvis också bra. Vi använder oss av Lindorff för våra fakturatjänster.

Delbetala i den takt som passar dig

För att klara av ibland kostsamma behandlingar har Praktiekrtjänst tagit fram ett alternativ som gör det möjligt för dig att dela upp kostnaden på upp till 36 månader. För att kunna göra det måste du först göra en förhandsprövning, se nedan. Den kan du göra genom att följa länken nedan.

Förhandsprövning

Om du väljer att betala din behandling med faktura kan du bli ombedd att, eller på eget initiativ, göra en förhandsprövning. Du gör det genom att ansöka om ett ej bindande kreditåtagande. Vänligen följ länken nedan och fyll i formuläret. Du identifierar dig med mobilt BankID och får svar direkt efter att du slutfört ansökan.

Ansök om förhandsprövning här

tv-konto-nytt_300cmyk_228

KORTFATTAT OM TANDVÅRDSSTÖDET

Kostnadsfri tandvård gäller för Barn och ungdomar under 20. (23 år efter 2017)
Tandvårdsstödet för vuxna består av tre delar:

ALLMÄNT TANDVÅRDSBIDRAG - ATB
Du som är 20- 29 år eller över 75 år får ett bidrag på 600 kr per år.
Du som är 30-74 år får ett bidrag på 300 kr per år.

SÄRSKILT TANDVÅRDSBIDRAG - STB
Detta riktar sig till personer som har sjukdomar eller funktionsnedsättningar som ökar risken för försämrad tandhälsa. Förebyggande tandvård kan hjälpa dessa att behålla en god tandhälsa. Tandläkaren eller tandhygienisten bedömer om patienten har rätt till bidraget. Det särskilda tandvårdsbidraget är 600 kronor per halvår och gäller från och med 1 januari och 1 juli varje år.

TANDVÅRDSERSÄTTNING

Tandvårdsstödet ger skydd mot höga kostnader. Ersättningen baseras dock inte på det faktiska priset, utan på den i förväg bestämda referensprislistan. Referenspriset är ett riktpris, så tandläkarens prislista kan ligga både över och under referenspriset.

För kostnader upp till 3 000 kr får du betala själv men du kan använda ditt allmänna tandvårdsbidrag som delbetalning.

För kostnader mellan 3 001-15 000 kr får du 50% ersatt av försäkringskassan.

För kostnader över 15 000 kr får du 85% ersatt av försäkringskassan.

Tandvårdsstödet är tänkt för tandvård som gör dig fri från smärta och sjukdomar. Det finns tandvård som du INTE får bidrag för. Det gäller exempelvis behandling av enbart estetisk karaktär, såsom tandblekning.

Mer information finns på försäkringskassans hemsida,

www.forsakringskassan.se